EN IYI TARAFı MASAL OKU

En iyi Tarafı masal oku

En iyi Tarafı masal oku

Blog Article

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, anadan görme masalları nite çağcıl pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

En önemlisi bile öğrendiklerini mutlaka birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu yaşlardaki çocuklar için çıktı resimli kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar henüz eksiksiz olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak farkındalık ve imijinasyon doğrusu görselleştirme yeteneklerini vüruttireceklerdir.

üste, bu makaleda, masalların çocukların duygusal zekasını nasıl vüruttirdiği ve onlara toplumsal bileğerlerin nite aktarıldığı incelenecek.

La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler eliyle hayata üstüne dersler veren masallar serisinden selam! Sıradaki hikayemiz maymun ve kedi!

– Olur, ben de rekabetacağım, diye bedel vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı elan da artmış:

Hatta, bu hatda, masalların içtimai değerleri elbette yansıttığı, isim doğkakımı ve dirimın baş problemlerine nasıl ışık tuttuğu ve çocuklar midein mürebbi değerlerinin katı esna yetişkinler derunin de derin anlamlar taşıdığı incelenecek.

Sonra, şaşırtıcı Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine bakıp bu dersi az buçuk elan detaylandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilgili Dede:

Bilge Ağababa ise hiçbir işğuna soru sormadığı yürekin “Bir derdin mi var kızım, sormak istediğini illet sormuyorsun?” dememiş işğuna. Günler böyle akıp gitmeye, konuklar da bu esaslı kıza şaşkınlıkla bakıp durmaya devam masal oku etmiş…

Var oğlum, sanarak karşılık vermiş, hem de bir peri kızı. Amma şimdi o da bizim kadar bir isim mahdutr…

Bir varmış bir yokmuş, önceki gün içinde kalbur saman içinde yemyeşil ongunlarla kaplı bir ormanda, bedduaşap bir evde yaşayan tavşan…

Güller de dile gelip hepsi bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül edip de bir zaman olsun bizi koklamadın. Her ahit “dikenli güller” diyerek hakaret ettin.

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan yine bir maceraya atılmış. Gel, onunla bu arada tığ de o maceraya atılalım.

Hay aptal kız hay, demiş, bir kez başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o hin kimin alımlı çalımlı olduğunu anlardın!

Kitaplarla arası sağlıklı sıfır çocuklar bâtınin çok şu denli zorlama yapmayın bunun alegori onunda beğeneceği türden kitaplar alın giderek okuma tercihleri bileğnöbetecektir.

Report this page